Kjente motorførere i Norge

Sammenlignet med den lille befolkningen her i landet, har vi produsert en stort antall gode motorførere. Kanskje ikke på lik linje med Finland som spytter ut verdensmester etter verdensmester, men her i Norge har man faktisk andre ting å gjøre enn å kjøre bil fra morgen til kveld.

Den aller mest kjente norske føreren må være Petter Solberg. Hans sitater og morsomme intervjuer kommer for alltid til å bli husket av både oss nordmenn og rallyinteresserte verden rundt. Han var også den første nordmannen til å vinne VM i Rally, så her er det nok å skryte av. Harald Huysman har lagt av for en del år tilbake, men har hjulpet Jenson Button å nå nye høyder i Formel 1 som hans personlige trener.

Carl Berthelsen har vunnet Nordisk mesterskap i roadracing på sin flotte Suzuki motorsykkel, mens Thor-Christian Ebbesvik er stadig å se på den velkjente Le Mans banen der konkurransene foregår i tjuefire timer om gangen. “Jetsett-Edna” Falao er kanskje mer kjent for sine bragder i nattklubbverdenen, men hun startet faktisk som speedwaykjører og ble godt kjent i Skandinavia før hun la opp for å konsentrere seg om den nye karrieren.

Ailo Gaup er den mest kjente nordmannen i freestyle motorcross, der han trikser og hopper med motosykkelen sin bedre enn hva de fleste av oss klarer på egne to ben. Thomas Eidjord er en av de fremste gokartførerne i Europa, mens Karl Sofus Engen er kjent i visse kretser som Kongen av Traktorene. Han er nemlig best i Norge når det komme til traktorpulling. Sporten er kjempefestlig å følge med på – her får du stylete traktorer med heftige motorer som viser seg frem foran begeistret publikum. Et must for bønder og kjempekult å se på for oss byfolk.