Ulike former av konkurranser med MC

Akkurat som med heftige biler, bør heftige motorsykler testes på en skikkelig bane, av en skikkelig sjåfør. Det er mye vanskeligere å kontrollere en doning på to hjul enn det er med de som har fire hjul.

Dermed lover enhver konkurranse med motorsykler å være en fryd for øyet. Roadracing er den vanligste formen for konkurranser med motorsykler. Her kjører man, akkurat som i Formel 1, rundt på en bane helt til vinneren blir kåret. Motorsyklene blir testet til sitt ytterste og fartene er vanvittige. En minste feil kan bety slutten, om ikke døden, for en syklist. Det samme kan sies for de to andre typene konkurranser med MC.

Offroad handler om å best håndtere vanskelige bakker og raskest komme seg igjennom en friluftsbane med en stor mengde hinder. Trial er en morsom sport å følge med på – denne vises ofte på TV på grunn av mengden av underholdning man får fra å titte. Opp og ned gjennom de vanskeligste hinderne på en sykkel uten sete – trial er så absolutt en av de morsomste motorsykkel konkurransene å følge med på.