Opplev Formel 1 på Circuit de Barcelona–Catalunya

Formel 1-sesongen 2022 er i gang. I løpet av denne sesongen vil det kjøres løp i alle verdenshjørnene, og ett av disse stedene er den kjente racerbanen Circuit de Barcelona – Catalunya.

Når ble racerbanen bygget?

Circuit de Barcelona–Catalunya ble bygget som en del av utviklingsprogrammet for OL i Barcelona i 1992. Selve fundamentet til racerbanen ble lagt i 1989, mens det første billøpet var en runde i det spanske Touring Car Championship i 1991.

Første Grand Prix

To uker etter at bilene fra Touring Car Championchip kjørte i Barcelona var det Formel 1 sin tur. Banen fikk en oppsiktsvekkende debut, med Nigel Mansell og Ayrton Sennas berømte kappløp der de lå side om side nedover rettstrekningen. Mansell tok ledelsen og kjørte videre til seier.

Banen er en god blanding av høy- og lavhastighets svinger, med den utfordrende tredje svingen som gir en flott sjanse til å vurdere bilens balanse. Den gir også flere forbikjøringsmuligheter som gjør det ekstra spennende å være publikum.

God grunn til å dra

Barcelona er utvilsomt en by det er verdt å besøke, i tillegg til Formel 1. Mat, kultur, strender – alt er der, noe som gjør en spansk Grand Prix-ferie til et attraktivt tilbud. Bestill din F1-reise her.