Ulike former av konkurranser med bil

dragracingHar man en bil, kan man velge om man vil bruke den så lite som mulig, eller dra den helt ut. Selv om en bil er skapt for å ta deg fra punkt A til punkt B, kan man gjøre så mye mer om man bare vil.

Hundretusener av mennesker rundt omkring i verden ser på biler som noe langt mer enn bare et transportmiddel. Utallige konkurranser settes i gang nesten daglig for å finne ut hvilke biler som er raskest, hvilke som er best i svingene, hvem som har best lyd og kjappeste akselerasjon. Dragracing har vært kjempepopulært i USA i flere dusin år – der er det om å gjøre å komme seg i høy fart så for som mulig og komme først på en rett strekning. Drifting er kunsten å kunne legge seg perfekt inn i en sving og skli igjennom hindere og rundt hjørner.

Ser man bort ifra selve kjøringen og kraften i motoren, finnes det utallige konkurranser blant bilenes utseende også. Her er det snakk om å farge bilen sin på spesielle måter og bytte ut vanlige deler med egne, spesielle deler. Setter man i tillegg inn en heftig basskasse og legger opp et par flammekastere, kan man vinne en premie eller to i såkalte stylingkonkurranser.