Verdensmesterskapet i Speedway

Er man glad i Speedway, gleder man seg sikkert til hvert eneste verdensmesterskap. Det er noe meget spesielt som foregår i kroppen når man ser disse spesiallagde motorsyklene skli rundt på de store banene i utrolig fart. Grusen spruter og blodet koker!

SpeedwayEtter seksten heat er vinneren kåret – hvem stikker av med seieren i år? Nå er det snart 80 år siden det første verdensmesterskapet ble avholdt i London – vil polakkene klare å stikke av med gullet igjen? De har havnet på seierspallen hele 6 ganger de seneste 7 årene – alt peker mot at de nok en gang tar gull i år. Finalen avholdes på deres hjemmebane i Polen, så de er soleklare favoritter. Sjekker man oddsen på Unibet peker alt mot polakkene og deres fantastiske team. Kasprzak, Janowski, Hampel og Dudek – de har tatt alt som finnes av poeng hittil og det ser ut til at de er ustoppelige.

En av de store legendene i polsk Speedway er faktisk en nordmann med polsk pass – Rune Holta. Vestlendingen har bodd i Polen i mange år og representerer landet i internasjonale konkurranser. Nå har han lagt motorsykkelen på hylla og gitt stafetten videre til sine landsmenn.

Jaroslaw Hampel har klart å ta gull hele seks ganger, eneste Speedway-racer som har gjort dette noensinne. Tomasz Gollob har tatt seieren fem ganger, mens Krzystof Kasprzak har tatt gull fire ganger. Ingen har tatt så mange gull som polakkene. Danske Niels Kristian Iversen er den som har kommet nærmest med sine tre gull, kun halvparten så mange seiere som godeste Hampel.

Norge har aldri kommet på seierspallen, men håpet er alltid der – kanskje blir 2014 vårt år? Speedway er på oppsving her i landet med mange unge stjerner på vei oppover. Det blir ekstra spennende å følge med på årets Speedway-VM. Hold deg fast i stolen og følg med!